Zondag 25 september heeft Lionsclub De Bommelerwaard een fantastische Koekeloeretoere Toertocht 2022 georganiseerd ten gunste van het goede doel Elliz in Company - Fiets + Techniek. 40 Enthousiaste equipes bestaande uit een keur van fraaie oldtimers, cabrios en snelle newtimers hebben tijdens een 130 km lange toertocht genoten van het Brabantse en Gelderse landschap.

€ 3.600 te besteden t.b.v. Fiets + Techniek van Elliz in Company

Opbrengst: een supergezellige dag die begon en eindigde bij Bistro In Petto in Rossum en een totaalopbrengst van maar liefst € 3.600,- die we gaan inzetten om het fietsenproject van Elliz in Company nog professioneler in te richten. Onder begeleiding en met aandacht voor elkaar knapt EiC oude fietsen op en maken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis met techniek. Duurzaamheid, sociale impact en educatie, daar staat men voor. Dat omarmen we als Lionsclub De Bommelerwaard graag! 

De opzet van Koekeloeretoere

Of en wanneer er een Koekeloere Toertocht 2023 zal komen is nog niet 100% duidelijk. Maar hieronder toch nog even de opzet van deze sympathieke toertocht die voor iedereen toegankelijk is. 

Regionaal georiënteerde goede doelen

De opbrengst van de Lions toertocht komt ten goede aan een of meerdere regionaal georiënteerde goede doelen. 

Bourgondisch karakter

Het Bourgondische karakter van de tocht heeft te maken met de catering op de dag. Zo staat er onderweg een bourgondisch lunchbuffet klaar voor de deelnemers bij een restaurant aan het water onderweg en is er na binnenkomst van de toertocht een uitgebreide Bourgondische BBQ geregeld door Bistro In Petto in Rossum.

De gouden V-snaar

Natuurlijk is deze toertocht geen wedstrijd en een puur recreatieve tocht waar genieten van de mooie omgeving en het goede doel een steuntje in de rug geven voorop staat. Toch hebben we gemeend om een soort klassementje op te gaan maken waarbij de deelnemers aan de tocht mee kunnen dingen naar de Gouden V-snaar. Ook zijn er ludieke andere prijzen. In het routeboek staan bij diverse punten onderweg vragen die je gaat beantwoorden. Een jury bepaalt aan het eind van de dag wie de antwoorden het beste heeft ingevuld en daarnaast is er nog een leuke beloning voor de leukste, origineelste en meest opvallendste. In het routeboek staat dit verder uitgelegd.

Deelnemen

In totaal kunnen maximaal 60 equipes meedoen aan deze goed georganiseerde toertocht. Er wordt gestart in de ochtend tussen 09.30 en 11.00 uur. In totaal is de tocht ca. 130 km lang en de ingeschatte tijd van de tocht is ca. 5 uur. Dat is inclusief de tijd voor een drankje onderweg of stop bij een bezienswaardigheid en de lunchtijd bij het restaurant. Het gaat bij de tocht om het genieten van de mooie omgeving en dus zeker niet om snelheid of behendigheid. Volgens de 'bolletje-pijltje' methode wordt de route helder in het routeboek dat je meekrijgt aangegeven. Ook zijn weer een aantal leuke ruststops onderweg aangegeven die naar eigen behoefte kunnen worden bezocht.

Aanmelden/inschrijven

Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar Lionsclubdebommelerwaard@gmail.com waarin je aangeeft met hoeveel personen je deelneemt (minimaal 2; een bestuurder en een routelezer). Daarnaast maak je vooraf het bedrag over op een speciaal rekeningnummer (NL89 Rabo 0930 0121 43) van Lionsclub De Bommelerwaard.

De deelnamekosten aan de toertocht zijn € 75,- per persoon. Kinderen tot 10 jaar: 50% korting. Je doet met minimaal 2 personen mee (bestuurder en kaartlezer). Maar je kunt ook met meer dan 2 personen meedoen.
Het deelnamebedrag is inclusief:

  • koffie met gebak in de ochtend bij aanmelding bij In Petto
  • rallyschildje per auto
  • het routeboek
  • een smaakvolle Foodybag per persoon voor onderweg
  • het lunchbuffet bij restaurant onderweg
  • een gezellige BBQ na afloop*

* exclusief drankverbruik tijdens en na de BBQ.

De inschrijving is pas definitief wanneer het bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL89 Rabo 0930 0121 43, t.n.v. Lionsclub De Bommelerwaard. Vermeld bij de betaling duidelijk je naam + ‘Toertocht Lions’. Na definitieve inschrijving ontvang je van ons een bevestiging in de mail met verdere instructies voor op de dag.

Extra sponsorbedrag voor het regionaal georiënteerde goede doel

Naast de inschrijvingskosten willen we je vragen om, als je dat wilt, ook een bedrag mee te storten ten gunste van het goede doel. Want daar gaat het uiteindelijk ook om. Je bepaalt zelf uiteraard de hoogte van het bedrag. Bedankt alvast voor jullie gulle giften!

Alvast een voorproefje zien? Bekijk het filmpje van afgelopen jaar waarbij je een goede indruk krijgt van het evemenent.