Via de Lions organisatie worden wereldwijd jaarlijks ca. 5.000 jongeren uitgezonden. Lionsclub De Bommelerwaard neemt sinds een aantal jaren ook deel aan dit jeugduitwisselingsprogramma. Het doel is om jongeren in de leeftijd van 17 tot 20 jaar vanuit alle landen van de wereld kennis te laten maken met andere landen, culturen en met leeftijdgenoten. De voertaal is Engels tijdens de uitwisseling. Stel je voor hoe geweldig het zou zijn om op deze manier kennis te kunnen maken met de bewoners en cultuur van bijvoorbeeld Albanië, België, Zweden of Brazilië!

"Ik ben naar Keulen geweest, super naar m’n zin gehad! Veel mensen leren kennen met verschillende cultuurachtergronden. Heb er een Finse vriendin aan overgehouden die ik later ook nog eens bezocht heb."

Marelke van den Oord

 

We maken 10 jongeren gelukkig deze zomer!

Inmiddels hebben we 10 jongeren uit de Bommelerwaard die zich in hebben geschreven voor de jeugduitwisseling. Ze hebben alle 10 een originele motivatie ingestuurd en daarom zijn hun aanmeldingen goedgekeurd door de Lions organisatie. De 3 originleelste en in onze ogen meerst aansprekende motivaties zijn extra beloond door Lionsclub De Bommelerwaard. Deze top 3 krijgt naast de verblijfskosten, ook hun reiskosten vergoed.

Voor dit jaar 2019 is de inschrijving dus al gesloten. Maar denk je dat het je volgend jaar ook graag in aanmerking wilt komen voor de jeugduitwisseling?

Dan is het Lions International Youth Exchange Program iets voor jou!

Hoe werkt het? 

  • Kijk op https://youth.lions.nl/ voor alle informatie.
  • Motiveer waarom je vindt dat jij in aanmerking komt voor 3 weken invergetelijke uitwisseling met de Lions.
  • Geef je 3 voorkeurs bestemmingen aan.
  • Alleen de kosten voor de reis naar je bestemming betaal je zelf, basiskosten voor je verblijf in het buitenland worden betaald door de Lions.
  • Lionsclub De Bommelerwaard kan maximaal 10 jongeren plaatsen.

Meer informatie

Meer informatie over de internationale Lions Jeugduitwisseling vind je op de speciale pagina op de website van Lions Nederland https://youth.lions.nl/.