Via de Lions organisatie worden wereldwijd jaarlijks ca. 5.000 jongeren uitgezonden. Lionsclub De Bommelerwaard neemt sinds een aantal jaren ook deel aan dit jeugduitwisselingsprogramma. Het doel is om jongeren in de leeftijd van 17 tot 20 jaar vanuit alle landen van de wereld kennis te laten maken met andere landen, culturen en met leeftijdgenoten. De voertaal is Engels tijdens de uitwisseling. Stel je voor hoe geweldig het zou zijn om op deze manier kennis te kunnen maken met de bewoners en cultuur van bijvoorbeeld Albanië, België, Zweden of Brazilië!

"Ik ben naar Keulen geweest, super naar m’n zin gehad! Veel mensen leren kennen met verschillende cultuurachtergronden. Heb er een Finse vriendin aan overgehouden die ik later ook nog eens bezocht heb."

Marelke van den Oord

 

We maken 10 jongeren gelukkig deze zomer!

We kunnen 10 jongeren uit de Bommelerwaard die zich inschrijven voor de jeugduitwisseling blij maken. Stuur een originele motivatie in. De origineelste en in onze ogen meest aansprekende motivatie wordt extra beloond door Lionsclub De Bommelerwaard. Deze persoon krijgt naast de verblijfskosten, ook zijn of haar reiskosten vergoed.

Aanmelden kan tot uiterlijk 18 januari 2020, dus ben er snel bij!

Word je deze zomer 17 en/of ben je nog geen 21 jaar?

Ben je geïnteresseerd in andere culturen?

Spreek je redelijk Engels?

Vind je het leuk om internationale leeftijdsgenoten te ontmoeten?

Vind je het leuk om bij een buitenlands gastgezin te verblijven?

Dan is het Lions International Youth Exchange Program iets voor jou!

Hoe werkt het? 

  • Kijk op https://youth.lions.nl/ voor alle informatie.
  • Motiveer waarom je vindt dat jij in aanmerking komt voor 3 weken invergetelijke uitwisseling met de Lions.
  • Geef je 3 voorkeurs bestemmingen aan.
  • Alleen de kosten voor de reis naar je bestemming betaal je zelf, basiskosten voor je verblijf in het buitenland worden betaald door de Lions.
  • Lionsclub De Bommelerwaard kan maximaal 10 jongeren plaatsen.

Meer informatie

Meer informatie over de internationale Lions Jeugduitwisseling vind je op de speciale pagina op de website van Lions Nederland https://youth.lions.nl/.