Op zondag 6 oktober organiseert Lionsclub De Bommelerwaard in samenwerking met Bistro In Petto in Rossum de Bourgondische Autorally. Een fraai uitgezette 'dijkentocht' met verrassende wendingen door het Gelderse en Brabantse land.

Goede doel: Wensstichting Shamajo

De opbrengst van de Bourgondische Autorally komt ten goede aan Wensstichting Shamajo. Een sympathieke stichting die zich inzet om meervoudig gehandicapten te laten genieten van activiteiten die een glimlach oproepen bij deze kwetsbare doelgroep, hun begeleiders en vrijwilligers.

Bourgondisch karakter

Het Bourgondische karakter van de tocht heeft te maken met de catering op de dag. Zo staat er onderweg een bourgondisch lunchbuffet klaar voor de deelnemers bij het gezellige Restaurant Fientje en is er na binnenkomst van de autorally een uitgebreide Bourgondische BBQ geregeld door Bistro In Petto in Rossum.

De gouden V-snaar

Natuurlijk is deze rally geen wedstrijd en een puur recreatieve autorally waar genieten van de mooie omgeving en het goede doel een steunmtje in de rug geven voorop staat. Toch hebben we gemeend om een soort klassementje op te gaan maken waarbij de deelnemers aan de rally mee kunnen dingen naar de Gouden V-snaar. Ook zijn er ludieke andere prijzen. In het routeboek staan bij diverse punten onderweg vragen die je gaat beantwoorden. Een jury bepaalt aan het eind van de dag wie de antwoorden het beste heeft ingevuld en daarnaast is er nog een leuke beloning voor de leukste, origineelste en meest opvallendste. In het routeboek staat dit verder uitgelegd.

Deelnemen

In totaal kunnen 30 tot maximaal 50 equipes meedoen aan deze goed georganiseerde rallytocht. Er wordt gestart in de ochtend tussen 09.30 en 11.00 uur. De totale tijd van de rally is ca. 6 uur. Dat is inclusief tijd voor een drankje onderweg of stop bij een bezienswaardigheid en de lunchtijd bij Restaurant Bij Fien. Het gaat bij de tocht om het genieten van de mooie omgeving en dus zeker niet om snelheid of behendigheid. Volgens de 'bolletje-pijltje' methode wordt de route helder in het routeboek dat je meekrijgt aangegeven. Ook zijn een aantal leuke ruststops onderweg aangegeven die naar eigen behoefte kunnen worden bezocht.

Aanmelden/inschrijven

Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar info@bistroinpetto.nl waarin je aangeeft met hoeveel personen je deelneemt (minimaal 2; een bestuurder en een routelezer). Daarnaast maak je vooraf het bedrag over op een speciaal rekeningnummer van Lionsclub De Bommelerwaard.

De prijs van de rally wordt nog nader bepaald. Je kunt ook met meer dan 2 personen meedoen. Per extra persoon die meerijdt met een equipe wordt dan een meerbedrag gevraagd.
Dat bedrag is inclusief:

  • koffie met gebak in de ochtend bij aanmelding bij In Petto
  • het routeboek
  • een smaakvolle In Petto Foodybag per persoon voor onderweg
  • de bourgondische lunch bij Restaurant Bij Fien
  • een gezellige BBQ na afloop inclusief bier, wijn en fris na binnenkomst
     

De inschrijving is pas definitief wanneer het bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL14 RABO 0930 0121 35, t.n.v. Lionsclub De Bommelerwaard. Vermeld bij de betaling duidelijk je naam + ‘Autorally Lions’. Na definitieve inschrijving ontvang je van ons een bevestiging in de mail met verdere instructies voor op de dag.